Cine suntem si ce facem

Suntem o echipă unită în jurul unui set de valori, în care credem și după care ne ghidăm:
Devotament, Unitate și Ajutorare in Demnitate.

Credem că fiecare persoană merită un loc demn în societate, credem că prin unitate putem înfrunta mai ușor obstacolele vieții iar prin ajutorare, prin a pune mână de la mână, putem face lumea mai bună.

Fiecare timp si perioada din an vine cu provocările ei, care pentru unii dintre noi sunt adevărate pietre de încercare.

Alergam prin viața noastră, pentru o viață sau un job mai bun, o casă mai mare, o treaptă mai sus, și în graba noastră de multe ori nu avem timp sa vedem că unii dintre semenii noștri au ca unică problemă existențială dacă vor avea sau nu ce pune mâine pe masă, daca vor avea sau nu un lemn sa-l bage în sobă, dacă vor putea sau nu să-și trimită copiii la scoală.

Ne-am adunat o mână de oameni, animati de valorile enumerate mai sus, mergem prin satele uitate ale Dobrogei, căutând sa identificăm exact acele case unde iarna nu iese fum pe horn pentru că nu au ce băga în sobe, unde masa este goală si săracă, unde copiii nu merg la școală sau merg desculți si fără cele ale școlii, căutăm bătrânii rămași singuri, tristi sau bolnavi, și din experiența ultimilor ani, vă spunem că lista poate continua.

Noi îi găsim sau se întâmplă ca ei să ne gasească pe noi, și împreuna cu dumneavoastră îi ajutăm.

Această ieșire in on-line, este un indemn la a fi cât mai mulți cei care vrem si putem sa aducem o schimbare în bine, o mână de ajutor pentru cei mai defavorizați.

Vă invităm și ne-ar face plăcere să luați parte la inițiativele noastre.

Enumerăm câteva din campaniile noastre care au avut succes în anii trecuți:

• „Campania pentru achizitionarea de rechizite școlare”
    pentru copiii defavorizați din mediul rural al Dobrogei,
  • Campania
    “O casă caldă”
    prin care donăm lemne de foc și cărbuni unor familii cu probleme din mediul rural al Dobrogei,
  • Campania
    “Mănuși, căciulă, fular”
    prin care donăm articole de îmbrăcăminte pentru iarnă unor copii din mediul rural.
  • La sediul nostru, pregătim periodic
    pachete cu alimente
    pentru persoane defavorizate din preajma Constanței, la fel și de sărbătorile musulmane luna Ramazan și Kurban Bayram, când de asemenea distribuim pachete cu carne celor nevoiași.
  • Permanent
    colectăm haine
    , mobilier și electrocasnice în stare bună pentru donații în județul Constanța.

Avem deasemenea experiență în societatea civilă, în domenii precum: cultură, educație, implicare socială și colaborăm cu succes cu alte ONG-uri, din diverse domenii.

Astfel, în locația noastră din Constanța, am creat un mic colț unde ne reunim cu drag și luăm parte la activități din cele mai diverse.

• La sediul nostru ținem lecții pentru toate categoriile de persoane, de la 3 ani la 90 ani, cu toții sunt bineveniți: lecții de cultură și religie islamică, lecții de arabă, turcă și tătară, experimente școlare, citirea Coranului și altele.
  • Organizăm Pelerinajul la Mecca (Umrah si Hajj) pentru musulmani, precum și alte excursii în țară sau străinătate (Turcia).
  • De asemenea, colaborăm cu succes cu alte ONG-uri, spre exemplu cu asociații axate pe ajutorarea copiilor cu particularități din spectrul autist.

În acest an dificil 2020, ne-am aflat în rândurile celor care s-au străduit în a dota unitățe medicale cu viziere, măști, dezinfectante și alte materiale.

Așadar, în funcție de perioada anului, mereu ramânem preocupați de nevoile comunității și facem din asta o datorie încercand sa aducem un plus chiar daca acesta este doar un zambet uneori, un sentiment, un brat de lemne, o rezerva de alimente sau o masa calda, in lumea în care cu toții trăim.